E-Pazarlama Nedir?
27.08.2016

E-Pazarlama Nedir?

E-Pazarlama Nedir

Pazarlama, müşterilere veya potansiyel müşterilere ulaşarak onlara şirket, marka, ürün ve servisler hakkında bilgi vermek için yürütülen çabalardır. Bu ayrıca müşterilerin veya potansiyel müşterilerin ihtiyaçlarını daha iyi anlamak ve ona göre geleceğe yönelik kararlar alabilmeyi de kapsar. Bilgi çağı öncesi toplumlarda pazarlama, çoğu zaman müşterilerle yüz-yüze teması gerektirir. Bu tip aktiviteler belirli bir yatırımı (insan gücü, reklâm harcamaları vb) zorunlu kılar. Bilgi toplumundaysa her şey bilgi çağı öncesi toplumlara göre çok hızlıdır. İnternette pazarlama hem daha hızlı sonuç veren, hem daha ucuz ve hem de daha doğru sonuçlar verebilme özelliklerine sahiptir. İnternet üzerinden pazarlama:
 
* Firmaların dünya pazarlarına ulaşmalarına 
 
* Çok daha az masrafa 
 
* Müşterilerin kişisel ihtiyaç ve zevkleri doğrultusunda hizmet sunmaya
 
* Otomasyonla, fiziksel dünyada vakit kaybına sebep olan haberleşme ve bilgilendirme işlemini kolaylaştırmaya ve Her gün, kesintisiz 24 saat hizmet sunmaya olanak tanıyor.
 
Her büyüklükteki ve sektördeki firma, internet ve e-pazarlama sayesinde, kendilerinden büyük rakipleriyle yarışıp, büyük pazarlarda yerlerini alıyor ve büyük karlar elde edebiliyorlar. Bu yüzden internet, bütün girişimciler tarafından önem kazanmaya ve kullanıcı kitlesini genişletmeye devam etmektedir.

E- Pazarlamadaki Yöntemler

Bütünleşik olarak internet üzerinde bir iş alanı kendisini duyurabilmek için aşağıdaki yöntemleri kullanır: * Web siteleri
 
* Arama motorları 
 
* Banner gibi internet reklâmları
 
* Bağlılık, referans ve üyelik programları
 
* E-posta
 

 
Bu doğrultuda firmalar sitelerine karşı müşterinin ilgisini canlı tutmak için aşağıdaki yöntemleri uygularlar; 
 
* Ana sayfada favori ürünleri öne çıkarmak. 
 
* Müşterilere detaylı arama opsiyonları ile aradıklarına hızlı ulaşmalarını sağlamak. 
 
* Özel günlerde indirimler ve promosyonlar vermek. Örneğin; Anneler Günü v.b. 
 
* İçeriksel entegrasyon ile ürün satışlarını verdiğiniz içerik ile ilintili hale getirmek. 
 
* Kişiselleştirme imkânı vererek kişilerin kendilerine ait bir alanları olmasını sağlamak. 
 
* Hatırlatma, arkadaşlarım veya özel günlerim gibi kullanıcıyı siteye tekrar getirici uygulamalar geliştirmek. 
 
* Hediye opsiyonu ve hediye önerileri ile içeriği zenginleştirmek. 
 
* Yarışmalar düzenleyerek sitenize üye olunması konusunda kullanıcıları teşvik etmek. 
 
* Hedefli e-posta ile kullanıcıları yeniliklerden ve yeni ürünler ile kampanyalardan haberdar etmek.
 
* Özel uygulamalarla sitenizin iyi müşterilerine ekstra indirim veya promosyon uygulamaları sunmak. 
 
* Arada bir anketler düzenleyerek kullanıcıların psikolojilerini, fiziksel durumlarını, ihtiyaç ve isteklerini tespit etmek. 
 
* Interaktif özellikler koyarak alışverişi heyecanlı ve eğlenceli bir hale getirmek. 
 
* Kullanıcıları bir topluluk haline getirip bir şeylerin parçası oldukları hissini yaratmak. 
 
* Sitenizi destekleyici faaliyetleri olan yan iş kolları ve diğer sitelerle ortaklaşa programlar düzenlemek.
 
* Çağrı merkezlerinin, mutsuz müşterileri sadık bir müşteriye dönüştürecek şekilde kurmak. 
 
* Siteyi güncel tutarak ziyaretçilerin siteye ilgilerini kaybetmemelerini sağlamak. 
 

Belçika'da e-ticaret pazarı büyüklüğü ve Türkiye karşılaştırması
Belçika'da e-ticaret pazarı büyüklüğü ve Türkiye karşılaştırması

Geliştirmeler

Türkiye'de eTicaret pazarının geleceğini analiz etmek için Avrupa ülkelerine bakmamız yeterli Belçika'da e-ticaret pazarı büyüklüğü ve Türkiye karşılaştırması Belçika'da e-ticaret ile ilgili bugün yayınlanan veriler ışığında bir analiz yapmak istedik.     

Devamını Oku
27.08.2016
İnternete erişim engelleniyor mu?
İnternete erişim engelleniyor mu?

Geliştirmeler

İnternetin bütün dünyayı saran bir iletişim kanalı olmasının en güzel yanlarından birisi de, ilk baştan bu yana, internet erişiminin hiç engellenemeyeceği düşüncesi oldu belki de. Bugünler ülkemizde, erişim kısıtlama ile ilgili farklı gelişmeler meydana geliyor. Bir e-ticaret alt yapı sağlayıcı olarak, gündeme kendi açımızdan yaklaştık. Yaklaşık 1 aydır  Türkiye'de herkesi tedirgin eden gelişmeler üst üste yaşanmaya devam ediyor.   Bu gelişmeler, piyasalara durgunluk olarak yansıyınca,  gelişmeler iş dünyasını da ilgilendirmeye başladı. TBMM Plan ve Bütçe komisyonunda  kabul edilen torba yasa ile, internet erişimi ile ilgili kararlar alındı.  

Devamını Oku
27.08.2016
Dijital Reklam Pastası Büyüyor!
Dijital Reklam Pastası Büyüyor!

Geliştirmeler

Reklam deyince, gazete ve televizyon reklamları hep aklımıza gelir, oysa yeni dünya yani internet yep yeni reklam mecraları ile karşımıza çıkıyor. Gazeteler, televizyonlar, radyo ve açık hava reklamları derken internet hatta cep telefonu bile reklam alanı hâline geldi. Bu mecraların içerisinde ölçülebildiği için hızla büyüyen internet reklam pastasının Türkiye pazarının büyüklüğü 10 yıl önce 500 bin TL civarında iken geçen yıl itibarıyla 750 milyon TL'ye ulaştı.

Devamını Oku
27.08.2016
Yurtdışı online alışverişlerimiz hızla artıyor
Yurtdışı online alışverişlerimiz hızla artıyor

Geliştirmeler

Kendi kartlarımız ile yurtdışında yapılan online alışverişlerin artması bir çok açıdan değerlendirilebilir, ilk akla gelenlerden birisi yerli e-ticaret pazarında tüketicinin ulaşamadığı ürünleri yurt dışından tedarik ediyor olması olabilir. O zaman bu ürünleri tespit edip iç pazarda doğrudan satışa sunmak veya ikame ürünleri satışa sunmak oldukça önemli. Türkiye'deki Visa kart sahiplerinin geçen yılın ilk 9 ayında yurt dışındaki alışveriş sitelerinden yaptıkları harcamalar 2010'un aynı dönemine göre yüzde 34 artışla 268 milyon avroya ulaştı. 

Devamını Oku
27.08.2016
Kimler E-ticaret yapıyor?
Kimler E-ticaret yapıyor?

Geliştirmeler

Mevcut e-ticaret müşterilerinin demografik dağılımının bilinmesi, e-ticaret sitesi açarken doğru kararın verilebilmesi açısından büyük önem taşıyor. Tüketicinin henüz yeterince zenginleşmediği bir kategoride yola başlamak çok fazla sabır gerektirebilir. Milyonlarca mail, mesaj ve içerik trafiği hakkında en son rakamları hepimiz merak ederiz. Türkiye'de kaç kişinin interneti var? Bu insanlar internette ne yapıyor? soru örnekleri gibi yüzlerce soruyu merak edip dururuz. Bunlardan bazılarını sizlerle paylaşalım. Önce Türkiye'deki kitlenin cinsiyetine bakalım. Türk internet kullanıcısının %61'i erkek, %39'u kadın. Bunu  Facebook Reklamları  da doğruluyor.

Devamını Oku
27.08.2016
Mobil Ödeme devri başladı kredi kartının pabucu dama!
Mobil Ödeme devri başladı kredi kartının pabucu dama!

Geliştirmeler

Mobil ödeme çok yaygın olmamakla birlikte terih edilmeye başlanan bir ödeme yöntemi, bazı kanuni düzenlemelerin yapılması durumunda önünün çok açılacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Amerikalı Gartner Inc şirketi tarafından piyasalara ilişkin yapılan araştırmalar ışığında mobil ödeme sisteminin bu sene 140 milyondan fazla kişinin kullanması bekleniyor. İnternetMobil Ödeme Sistemi Giderek Yaygınlaşıyor Amerikalı Gartner Inc şirketi tarafından piyasalara ilişkin yapılan araştırmalar ışığında mobil ödeme sisteminin bu sene 140 milyondan fazla kişinin kullanması bekleniyor.

Devamını Oku
27.08.2016
E-ticaret'e yakın takip geliyor
E-ticaret'e yakın takip geliyor

Geliştirmeler

E-tiaret zaten iş modeli itibari ile takibe çok yatkın bir ticaret şekli. Hem para tahsilatı tarafında, hem de lojistik tarafında takip çok kolay. Devlet bu konuda adımları hızla atarak, kayıtlı ticareti artırmaya devam ediyor. İnternet üzerinden yapılan ticaret kayıt altına alınıyor. Kredi kartı kullanılarak gerçekleştirilen elektronik ticaretin vergilendirilmesi için de çalışma yapılıyor. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, internet üzerinden ticaretin teknolojik gelişmelere paralel giderek yaygınlık kazanması ve yüksek hacimli alışverişlerle ortaya çıkan vergi kaybı, ilgili kuruluşları da harekete geçirdi.

Devamını Oku
27.08.2016
3D Güvenlik Dönemi Resmi Olarak Başladı
3D Güvenlik Dönemi Resmi Olarak Başladı

Geliştirmeler

3D güvenlik, internetten alışverişe olan güveni artıracak ve dolandırıcılığı minimize edecek harika bir teknoloji. İnternet artık ülkemizde ve tüm dünyada insaların ortak kullandığı bir yeni dünya oldu. Bu dünyada gerçek alış verişler dönemi çoktandır başlamıştı. Bunun yanında bu alışverişler yapılırken bir sorun ortaya çıktı. Tabiki Kredi Kartıyla Ödeme. İşte Kredi Kartı Online ödemelerine ekstra bir güvenlik geldi 3d Türkiye Bankalar Birliği, internet üzerinden kredi kartı ve banka kartıyla yapılan alışverişin güvenliğinin artırılması için geliştirilen 3D güvenlik doğrulama imkanının 1 Ocak itibarıyla kullanıma hazır hale getirildiğini bildirdi.

Devamını Oku
27.08.2016
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.